Recept: Sint-snoepsushi
15307
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15307,bridge-core-2.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15599
 

Sint-Snoepsushi maken

Dit heb je nodig:

Voor 10 nigiri’s
50 gram rijswafel
250 gram witte chocolade
1 Nigirivorm

 

Voor 8 sushirolls
75 gram marshmellow
2 eetlepels roomboter
30 gram rijstwafel
2 kabelspekken
4 snoepstaven

 

Voor de versiering
Marshmellowpasta
Marsepein in geel en rood
Musketzaad in geel en rood
Zure matten

Zo wordt het lekker:

Nigiri’s
Crush de rijstwafels in een keukenmachine tot fijne kruimels. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze langzaam onder voortdurend roeren au bain-marie.
Als de chocolade een mooie vloeibare gladde massa is haal je de pan van het vuur en laat je de chocolade 2 minuten afkoelen terwijl je blijft roeren.
Voeg de gecrushte rijstwafels toe en roer goed door.
Maak de nigirivorm nat en vul deze met het mengsel.
Druk goed aan en plaats de deksel op de vorm om nogmaals goed aan te drukken.
Verwijder het deksel en draai de vorm met een klap om op een snijplank. Nu komen de nigiri’s eruit. Herhaal dit tot je alle nigiri’s gemaakt hebt en plaats de nigiri’s nu
20 minuten in de koelkast of langer voor stevigere nigiri’s.
De nigiri’s maak je rood met het gele kruis van de mijter van Sinterklaas.

 

Sushirolls
Crush de rijstwafels in een keukenmachine tot fijne kruimels.
Plaats een pan op het kleinste pitje van het fornuis en verwarm op de laagste stand de marshmallows en de roomboter onder voortdurend roeren.
Als de marshmallows gesmolten zijn en de roomboter opgenomen is in het geheel, haal je de pan van het vuur. Voeg nu de gecrushte rijstwafel toe. Roer dit goed door, het kan lastig zijn. Stort het mengsel vervolgens op een vel bakpapier.
Leg nu ook een vel bakpapier bovenop het mengsel en rol dit nu met een deegroller uit tot een rechthoek.
Verwijder het bovenste laagje bakpapier en plaats twee verschillende snoepstaven onderaan de plak. Rol deze strak op met behulp van het bakpapier totdat de snoep­staven ingesloten zijn.
Plaats nu de kabelspek en rol de plak verder op tot het einde, zodat je een sushiroll hebt.
Laat de sushiroll afkoelen en snijd er plakjes van. Houd de breedte van een schilmesje aan.
De sushirolls dip je in de bijpassende kleuren musketzaad en de andere omwikkel je met de zure matten.

 

Bron: Snoepsushi – Sushi was nog nooit zo zoet (Geschreven door Manon de Weerd)