Recept: speculaas
15303
page-template-default,page,page-id-15303,bridge-core-2.1.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-19.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15599
 

Speculaas bakken

Dit heb je nodig:

Voor het deeg
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1,5 eetlepel koekkruiden (speculaaskruiden)
beetje zout
100 gram bruine basterdsuiker
125 gram (room)boter
1 eetlepel water
50 gram amandelsnippers

 

Voor garnering
1 losgeklopt ei
50 gram amandelschaafsel

Zo wordt het lekker:

Kneed de ingrediënten voor het deeg tot een samenhangend geheel. Leg dit ongeveer een half uur in de koelkast om op te stijven.
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer een halve cm dik. Steek of snij hier vormpjes uit.
Leg de koekjes op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi met amandelschaafsel.
Bak de koekjes ongeveer 15-18 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden C.